slideshow arrow
slideshow arrow

Activiteiten

Ten noordoosten van Heeze vind je de Strabrechtse Heide, het grootste aaneengesloten heidegebied van Brabant met tal van vennen, bossen en stuifzand. Op het eerste gezicht denk je er een onmetelijke vlakte van alleen struik- en dopheide te zien, maar niets is minder waar.

Natuurliefhebbers genieten hier van een afwisselend landschap met mooie vergezichten. Je komt langs het Beuven, het grootste ven van Nederland. Hier groeien bijzondere planten zoals het waterlepeltje en de vleesetende zonnedauw. Bij de vennetjes wemelt het van de libellen en als je goed kijkt zie je hier de heikikker of misschien zelfs een rugstreeppad.

Tip: bij Natuurpoort De Plaetse, het startpunt van een van de uitgestipelde  fietstochten , bevindt zich een schaapskooi, waar een kudde van 350 Kempische heideschapen haar thuis heeft. Bij het naastgelegen Heidecaf√© de Strabrechtse Heide geniet je van een drankje of lunch. Ontdek er ook de heidetuin, het insectenhotel en de bijenkasten.. Dit allemaal maakt een bezoek aan het natuurgebied niet alleen sfeervol, maar ook een ervaring rijker.

Het natuurgebied Strabrechtse Heide is goed toegankelijk gemaakt voor bezoekers door de beheerder Staatsbosbeheer. De verschillende gemarkeerde wandelroutes starten vanaf de 3 parkeerplaatsen, waar ook een informatiebord staat.

Natuurlijk zijn er nog vele andere andere  fietstochten of wandelingen in deze prachtige omgeving te vinden.

Op de website www.visitgeldropmierlo.nl kan je steeds inspiratie vinden voor een heerlijke ontspanning ! 

In de omgeving zijn er tal van attracties en evenementen te bezoeken , zoals bv attractiepark Toverlanddierenrijk Eindhoven , kasteel Helmond, Eindhoven museum, ...